Kersthuis 2016 Waalwijk

Sfeerbevorderende acties in het centrum van Waalwijk op 15-16-17 en 18 december 2016. De opbrengst gaat naar het Hospice Francinus de Wind en het Inloophuis Toon.

KERSTHUIS WAALWIJK

15-16-17-18  dec. 2016

- is gestart! -

Community
Kersthuis Waalwijk op Twitter
smal_01.jpg smal_02.jpg smal_03.jpg
Deelnemers van het Kersthuis 2016

Ina van Cromvoirt


Ina van Cromvoirt-Kramer, ook wel de 'moeder van het Hospice' genoemd, ziet 55 jaar geleden in Waalwijk het levenslicht. Als dochter van een Waalwijkse aannemer begint Ina op 13-jarige leeftijd in de horeca te werken. Ze krijgt een baantje in het café van Ko de Nijs. Inmiddels staat ze 31 jaar aan het roer van Café City dat ze samen met echtgenoot Wim en dochter Jemain in het centrum van Waalwijk runt.

Ina staat zelf niet graag in de belangstelling. Wel staat ze altijd klaar voor iedereen die hulp nodig heeft. Daarnaast zet Ina zich met hart en ziel in als ambassadrice van de hospice. Voor andere goede doelen weten ze haar altijd te vinden. Zo ook met het initiatief van het Kersthuis. "Wat eigenlijk als geintje is begonnen, groeit inmiddels uit tot zo iets groots. Het één na het andere mooie initiatief komt op mijn pad. Ik vind het vooral bijzonder om te zien hoe enthousiast mensen zijn en ons steunen."
Ze is trots op de saamhorigheid die de voorbereiding van het Kersthuis nu al met zich meebrengt. "Want van alleen geld wordt geen mens gelukkig. Samen ergens voor gaan en met z'n allen iets voor elkaar krijgen, dáár draait het uiteindelijk allemaal om in dit leven."

Ina van Cromvoirt