Kersthuis 2016 Waalwijk

Sfeerbevorderende acties in het centrum van Waalwijk op 15-16-17 en 18 december 2016. De opbrengst gaat naar het Hospice Francinus de Wind en het Inloophuis Toon.

KERSTHUIS WAALWIJK

15-16-17-18  dec. 2016

- is gestart! -

Community
Kersthuis Waalwijk op Twitter
smal_00.jpg smal_01.jpg smal_02.jpg


Wat een mooi evenement!
Kersthuis 2012 is afgelopen; het waren vier prachtige dagen in het centrum van Waalwijk. Niet alleen het resultaat - 121.412 euro - was fenomenaal; ook de sfeer was dat. Duizenden mensen, jong en oud, zijn vooraf in de weer geweest voor Kersthuis Waalwijk en daarmee voor de goede doelen hospice Francinus de Wind en inloophuis Toon. En nog veel meer mensen hebben een bijdrage geleverd aan het succes van het Kersthuis, door geld of goederen te schenken. Daar is de Stichting Kersthuis oprecht dankbaar voor.

De stichting heeft haar doelen bereikt: geld inzamelen voor twee goede doelen en extra sfeer creren in het centrum van Waalwijk tijdens de decembermaand. Maar er is veel meer voor elkaar gebracht: er is een enorme saamhorigheid ontstaan rond Kersthuis Waalwijk. Dat was rond het Kersthuis op het Raadhuisplein zicht- en voelbaar. Die betrokkenheid van iedereen was hartverwarmend.
Maar ook achter de schermen, waar sponsoren, vrijwilligers en medewerkers van alle betrokken bedrijven een buitengewone prestatie hebben geleverd, was sprake van een hechte samenwerking.
Het is onmogelijk om iedereen te vermelden die voor of achter de schermen aan het welslagen van Kersthuis Waalwijk heeft meegewerkt; dat zijn simpelweg te veel mensen. Maar de dankbaarheid van de stichtingsleden is enorm. Wij zullen dit nooit vergeten en we hopen alle betrokkenen en heel Waalwijk niet. 

Gul volluk komt inderdaad t Wolluk!


Foto: 
www.engelmedia.nl

Kersthuis Waalwijk


Van donderdag 13 tot en met zondag 16 december 2012 namen twee bekende Waalwijkers op het Raadhuisplein plaats in een huis dat voor deze gelegenheid was omgedoopt tot 'Kersthuis Waalwijk'. Het duo bestond uit Ina van Cromvoirt (ambassadrice van de hospice) en Sjaak Koolen (journalist Brabants Dagblad). Samen waren zij 72 uur 'opgesloten' en hadden ze slechts n missie: geld inzamelen voor het goede doel.
(foto Freek Jansen)

Twee goede doelen
Alle sponsorgelden komen ten goede aan twee Waalwijkse stichtingen die voor hun inkomsten hoofdzakelijk afhankelijk zijn van donaties:
- Stichting Hospice Francinus de Wind (intensieve zorg voor terminale zieken) en
- Stichting Toon Hermans Huis Waalwijk (inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten).

Kerstsfeer
Rondom het Kersthuis was veel te doen: onder meer een gezellige kerstmarkt, een kerstwensboom en een podium waar volop plaats was voor lokaal talent.


De wensboom

Een belangrijk onderdeel van Kersthuis 2012 Waalwijk was de wensboom die op het Raadhuisplein stond, onder het motto: Een Hartenwens voor een Medemens. Bezoekers van het Raadhuisplein en Kersthuis Waalwijk konden voor 1 euro hun hartenwens in de boom hangen. Iedere dag werd een wens vervuld. De opbrengst van deze actie was hoog: 2.750 euro.