Kersthuis 2016 Waalwijk

Sfeerbevorderende acties in het centrum van Waalwijk op 15-16-17 en 18 december 2016. De opbrengst gaat naar het Hospice Francinus de Wind en het Inloophuis Toon.

KERSTHUIS WAALWIJK

15-16-17-18  dec. 2016

- is gestart! -

Community
Kersthuis Waalwijk op Twitter
smal_00.jpg smal_00.jpg smal_00.jpg


lichtjestocht vrijdag 16 december

De Lichtjestocht is een onderdeel van de activiteiten rondom het Kersthuis 2016. Tijdens deze tocht herinneren wij onze dierbaren. Met hen in gedachten vertrekken we om 19.00 uur vanaf de kerk van Sint Jan de Doper. We lopen via de Hooisteeg, Winterdijk, Poststeeg en Grotestraat naar het Kersthuis van Ina en Sjaak op het Raadhuisplein. Daar zullen we op het podium "Herdenken en Herinneren".

Mensen die dat willen kunnen een foto aanleveren voor het grote ledscherm. Eventueel met een korte tekst. Insturen vr 12 december naar kersthuis2016@gmail.com

Voor de tocht kunt u op 16 december vanaf 18.15 uur de kerk bezoeken voor uw persoonlijke herdenking en het aanschaffen van uw lichtje. De kosten zijn € 2 en de volledige opbrengst gaat naar het Kersthuis.

De lichtjes zijn vooraf ook al te koop bij:
- Inloophuis Toon, Grotestraat 316
- Big Bazar Mandjes, Grotestraat 174
- The Read Shop, De Els 21
- Roze Wolk, Stationsstraat 77

- Willem van Oranje College
- Stadhuis Waalwijk
- Hospice Francinus de Wind
- Monuta Bloemendaal

Kersthuis herinnert ook
Herinneren, gedenken, herdenken. Dat is wat we met z’n allen doen tijdens de Lichtjestocht. Wij van het Kersthuis doen daar zelf ook aan mee en zullen die avond Hans Kleijngeld en Iris van Kleij op passende wijze gedenken.
Hans was in 2012 een belangrijke en enthousiaste steunpilaar van de eerste editie van het Kersthuis en vooral ook de grote man van de toen gehouden Santa Run. Hans overleed 16 augustus van dit jaar en werd slechts 47 jaar.
Iris deed 4 jaar geleden als jongste vrijwilligster mee aan het Kersthuis. Enthousiast stortte zij zich op de verkoop van 500 Kerstmutsen. In no time waren we los. Iris overleed onverwachts op 23 september 2013, amper 16 jaar oud.

Wij zullen Hans en Iris nooit vergeten. De herinneringen aan deze twee pracht mensen zullen ons altijd bijblijven.