Kersthuis 2016 Waalwijk

Sfeerbevorderende acties in het centrum van Waalwijk op 15-16-17 en 18 december 2016. De opbrengst gaat naar het Hospice Francinus de Wind en het Inloophuis Toon.

KERSTHUIS WAALWIJK

15-16-17-18  dec. 2016

- is gestart! -

Community
Kersthuis Waalwijk op Twitter
smal_01.jpg smal_02.jpg smal_03.jpg
Deelnemers van het Kersthuis 2016

Sjaak Koolen


Sjaak Koolen is 64 jaar, geboren en getogen in Kaatsheuvel, maar nagenoeg zijn hele volwassen leven woont hij in Waalwijk. Ongeveer even lang werkte hij als journalist bij het Brabants Dagblad, waar hij vele functies vervulde. De laatste negentien jaar was Sjaak werkzaam in het Brabants Dagblad-kantoor in Waalwijk. Onder meer de Waalwijkse politiek mocht rekenen op zijn warme belangstelling. Veel fans heeft Sjaak verworven met zijn spraakmakende zaterdagse columns, die eens per veertien dagen in de krant stonden. Een boekje met daarin 51 van zijn columns was zes jaar geleden een groot verkoopsucces in De Langstraat.

Met een van die columns was hij - eind 2011 - de aanstichter van Kersthuis Waalwijk. Hij hekelde daarin de sfeerloosheid van het Waalwijkse centrum tijdens de decembermaand. Een kerstboom moest toch mogelijk zijn... En waarom eigenlijk ook niet een Waalwijkse variant van het glazen huis... Die uitdaging werd meteen opgepakt door de Waalwijkse horecaonderneemster Ina van Cromvoirt, groot pleitbezorger van hospice Francinus de Wind in Waalwijk. Zij nodigde Sjaak Koolen uit om met hem in Kersthuis Waalwijk te gaan bivakkeren, voor het goede doel. En zo ging het balletje voorzichtig rollen….

Column Sjaak KoolenSjaak Koolen